Intel a făcut un calculator care încape în portofel

Miniaturizarea tehnologiei este la ordinea zilei, iar o companie ca Intel nu poate lăsa Fundația Raspberry Pi să se distreze de una singură în domeniul PC-urilor care încap în portofele. Așa că la CES, Intel a dezvăluit Compute Card.

Acest sistem extrem de compact este construit folosind tehnologie Kaby Lake, avand in componenta procesorul central, procesorul grafic, memorie, conectivitate wireless, stocare și suport pentru cam orice altceva ar fi necesar pentru a fi considerat un sistem de calcul functional.

Intel nu a conceput acest PC compact doar pentru utilizatorul de rand, ci si ca un modul pentru dispozitive mai mari. Spre exemplu, pentru televizoare. Acest sistem ar fi capabil sa fie inserat fara probleme ca un modul în hardware compatibil printr-un conector numit USB-C Plus Extension, urmand sa preia toate functiile de procesare.

Ideea ar fi ca in loc sa schimbi televizorul, fiindca tehnologia sa de procesare nu mai este suficient de avansata sa tina pasul cu noul continut, vei putea doar sa inlocuiesti acest Compute Card.

Nu sunt inca detalii despre pret, Intel urmand sa ofere mai multe informatii prin luna iunie. Exista deja companii care si-au anuntat intentia de a se folosi de aceasta tehnologie, asa ca va puteti astepta in acea perioada de anunturi de la Dell, Lenovo, HP si multe alte marci de renume din industrie.

Sursa:Zona it

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s