Cel mai bun AC de multa vreme incoace!

Assassin’s Creed Syndicate ar putea fi ultima strigare a seriei, in conditiile in care Ubisoft nu vrea sa accepte ca aceasta franciza este pe ultima suta de metri, fiind necesara o directie noua pentru poveste si eventual un scenarist cu mai multa imaginatie decat: „Uite marul, pazeste marul”. Chiar si asa, , indiferent de personajul pe care il controlam, si mai mult decat atat, povestea este chiar bine scrisa. Cu alte cuvinte, review-ul lui Assassin’s Creed Syndicate.

eria a evoluat incredibil in acesti 8 ani, de la rădăcinile sale din 2007, in care trata subiecte mature pentru vremea respectiva, dar s-au dus zilele in care navigarea unor reinterpretari istorice in cautare de stegulete sau pene era ceva standard pentru industrie. De atunci, franciza a devenit bijuteria coroanei Ubisoft, cu titluri de succes în fiecare an, prezentandu-ne noi locatii si situatii, ce ne spun o poveste mareata despre calatoria ta ‘genetica’ in timp, despre artefacte extraterestre și secole de luptă îndelungată între asasini și templieri.

Syndicate prezinta povestea gemenilor Frye care fac trecerea catre Londra pentru a descoperi si elimina templarii. De aceasta data, cei doi au o tinta mult mai bine definita: obiectivul lor este industriașul Crawford Starrick, pe care il vor mazilit. E o gura de aer proaspat – motivatia ta este clara de la început și nu oscilează, o mare schimbare de la Unity care a avut probleme reale in definirea conflictului și ore irosite în misiuni care chipurile aveau legatura cu povestea principala.

De fapt, Syndicate lasa impresia ca Ubisoft au plecat urechea la cateva dintre plangerile comunitatii, raspunzand si adresand cateva dintre ele din punct de vedere narativ in acest joc. Jocul este neobișnuit de bine concentrat pentru un open-world, cu o singură hartă, meniuri bine structurate și fara prostii in multiplayer. E tinut in frau și rafinat, oferind jucătorilor șansa de a se bucura de poveste fără adaugiri lipsite de substanta. S-au intors inapoi acolo unde Brotherhood era un etalon, parerea noastra fiind ca trebuie sa rafineze si defineasca mai bine acele baze inainte sa inoveze, iar cu povestea din Syndicate chiar au reusit

Advertisements